flexmarkt

156 nieuwsberichten gevonden
Freddify: formule tegen personeelstekort zorg
2 dagen
Freddify vond het antwoord in de data van duizenden zorgkandidaten en lanceerde een nieuwe bemiddelingsservice. Het bericht Freddify: formule tegen personeelstekort zorg verscheen eerst op Flexmarkt.
Adecco op één na beste werkgever van Europa
3 dagen
De Adecco Group bezet een 2e positie in de Best Multinational Workplaces bij de jaarlijkse Great Place to Work-verkiezing. Het bericht Adecco op één na beste werkgever van Europa verscheen eerst op Flexmarkt.
Hoe denkt u over de WAB?
4 dagen
Doe mee aan de nulmeting van PW. en Flexmarkt over de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). De resultaten worden eind deze maand gepubliceerd. Het bericht Hoe denkt u over de WAB? verscheen eerst op Flexmarkt.
Werkgevers licht positief over werkgelegenheid komend kwartaal
4 dagen
Het werkgelegenheidscijfer voor het derde kwartaal komt uit op +5%. Dat illustreert het positieve voornemen van werkgevers om medewerkers aan te nemen. Dat blijkt uit ManpowerGroup Employment Outlook Survey (MEOS Q3 2019) Het bericht Werkgevers licht positief over werkgelegenheid komend kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 online
4 dagen
De Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 is vorige week gepubliceerd. De redactie van Flexmarkt krijgt veel verzoeken binnen om de digitale versie te ontvangen. Deze staat vanaf nu online. Het bericht Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 online verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU-cijfers tonen forse krimp uitzendsector
5 dagen
In de afgelopen periode (periode 5) daalde het aantal uitzenduren met 10% en de omzet van de uitzendsector daalde met 6% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Bron: ABU Het bericht ABU-cijfers tonen forse krimp uitzendsector verscheen eerst op Flexmarkt.
Aandeel flexcontracten bereikte record in 2017
5 dagen
De dynamiek op de arbeidsmarkt is sinds 2013 flink gegroeid. In 2017 kwamen er 3,3 miljoen nieuwe banen bij, 88% daarvan zijn flexbanen. Dat meldt het CBS. Het bericht Aandeel flexcontracten bereikte record in 2017 verscheen eerst op Flexmarkt.
Gemengde reacties op invoering WAB
1 week
Nu de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) een feit is, komen er gemengde reacties uit de markt. MKB-Nederland en VNO-NCW zijn teleurgesteld en zien de WAB vooral als ‘tijdelijke reparatiewetgeving’ met plussen en minnen. Melvin de Boer (Adecco) is veel positiever en vindt ‘versterking van de positie van werknemer hard nodig’. Het bericht Gemengde reacties op invoering WAB verscheen eerst op Flexmarkt.
Gedegen identiteitsverificatie loont in de flexmarkt
1 week
whitepaper Gedegen identiteitsverificatie loont in de flexmarkt Het bericht Gedegen identiteitsverificatie loont in de flexmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexmarkt Omzetranglijst: Top-10 staat op z’n kop
1 week
Tussen de grote (4) kwakkelende beursgenoteerde uitzenders in Nederland doet marktleider Randstad het opvallend goed. Grote flexbedrijven, met HeadFirst Group als uitschieter, zetten de top-10 in de flexmarkt volledig op z’n kop. Dat blijkt uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 die a.s. vrijdag in Flexmarkt wordt gepubliceerd. Het bericht Flexmarkt Omzetranglijst: Top-10 staat op z’n kop verscheen eerst op Flexmarkt.
Persoonlijk ontwikkelbudget moet scholingsaftrek gaan vervangen
1 week
Het kabinet wil mensen stimuleren zelf meer regie nemen op hun loopbaan. Het STAP-budget (Stimulans ArbeidsmarktPositie) – dat de fiscale scholingsaftrek moet gaan vervangen – moet drempel voor bijscholing verlagen. Het bericht Persoonlijk ontwikkelbudget moet scholingsaftrek gaan vervangen verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzetontwikkeling uitzendbranche in eerste kwartaal
1 week
De omzet van de uitzendbranche is in het eerste kwartaal van dit jaar gestegen met 7,6% ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Het bericht Omzetontwikkeling uitzendbranche in eerste kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
Acht eisen aan een private oplossing
1 week
Een werkgever die grip op de verzuimkosten wil houden, kiest voor een goed werkende private oplossing. Die moet volgens Acture aan acht eisen voldoen. Het bericht Acht eisen aan een private oplossing verscheen eerst op Flexmarkt.
Van Mameren nieuwe CEO van DPA, Berten (COO) vertrokken
1 week
Arnold van Mameren wordt de nieuwe CEO van DPA Group. Hij volgt Eric Winter op, die sinds de overname van NIG in 2011 aan het roer stond bij de onderneming. Het bericht Van Mameren nieuwe CEO van DPA, Berten (COO) vertrokken verscheen eerst op Flexmarkt.
Flexmarkt Payroll en MSP Top-10
2 weken
Payrollers en Managed Service Providers (MSP) deden het vorig jaar bijzonder goed. Het omzetaandeel van payrollbedrijven en MSP's binnen de flexmarkt groeit. Flexmarkt in gesprek met de nummers een en twee uit de Payroll & MSP Top-10, en met een van de weinige payrollers die hun omzet zagen dalen. Het bericht Flexmarkt Payroll en MSP Top-10 verscheen eerst op Flexmarkt.
Wat verandert er met de WAB?
2 weken
De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is een feit. De WAB, die ook grote veranderingen met zich meebrengt voor uitzendondernemers en payrollbedrijven, gaat op 1 januari 2020 in. Flexmarkt zet de maatregelen van de WAB op een rij. Het bericht Wat verandert er met de WAB? verscheen eerst op Flexmarkt.
Vacatures AVG moeilijk te vervullen
2 weken
Een jaar na invoering van de GDPR (AVG) hebben bedrijven nog altijd moeite om de vacatures die te maken met deze nieuwe wet vervuld te krijgen. Het bericht Vacatures AVG moeilijk te vervullen verscheen eerst op Flexmarkt.
Hoekstra (Financiën): overheid heeft last van krapte arbeidsmarkt
2 weken
De overheid heeft meer moeite om voldoende personeel te vinden voor bijvoorbeeld het onderwijs en de politie. Dat zegt minister Wopke Hoekstra (Financiën). Dat zegt minister Wopke Hoekstra (Financiën) Het bericht Hoekstra (Financiën): overheid heeft last van krapte arbeidsmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
Personeelstekort in zorg loopt snel terug
3 weken
Het personeelstekort in de zorg loopt sneller terug dan verwacht. Het kabinet pompt veel geld in deze sector om het personeelstekort terug te dringen. Het aantal mensen dat de zorg verlaat neemt echter ook toe. Het bericht Personeelstekort in zorg loopt snel terug verscheen eerst op Flexmarkt.
Vier op de tien flexkrachten missen kennis en vaardigheden
3 weken
Bijna vier op de tien (37%) van de flexwerkers en medewerkers met onregelmatige en ploegendiensten hebben bijscholing nodig nadat ze zijn aangenomen.Dit blijkt uit onderzoek van Quinyx Het bericht Vier op de tien flexkrachten missen kennis en vaardigheden verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendreus in de zorg Highcare neemt ook Buro MK over
3 weken
Recent heeft Highcare ook Buro MK overgenomen, een uitzendbureau dat gespecialiseerd is in het leveren van personeel in de GGZ-sector.  Het bericht Uitzendreus in de zorg Highcare neemt ook Buro MK over verscheen eerst op Flexmarkt.
‘WAB leidt tot hausse aan schijnconstructies met zzp’ers’
3 weken
het wachten op een ‘hausse aan schijnconstructies met zzp’ers’ nu de WAB per 1 januari 2020 lijkt in te gaan.Dat stelt Julius Kousbroek, managing director van payrollorganisatie WePayPeople. Het bericht ‘WAB leidt tot hausse aan schijnconstructies met zzp’ers’ verscheen eerst op Flexmarkt.
Koolmees krijgt Eerste Kamer achter WAB
3 weken
Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft zich in de Eerste Kamer verzekerd van een meerderheid voor de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Kritiek dat de WAB payroll duurder maakt, raakt Koolmees niet. “Dat is juist de bedoeling.” Het bericht Koolmees krijgt Eerste Kamer achter WAB verscheen eerst op Flexmarkt.
Koolmees komt met maatregelen tegen contracting
3 weken
Minister Koolmees kondigt maatregelen aan tegen het ontwijken van de cao-voorwaarden via contracting. Ook wil de minister bij niet-naleving van de WAADI in geval van uitzenden, de opdrachtgever aansprakelijk gaan stellen. Het bericht Koolmees komt met maatregelen tegen contracting verscheen eerst op Flexmarkt.
Omzet DPA gedaald door afstoten bedrijfsonderdelen
1 maand
Na een forse omzetgroei in 2018 boekt DPA Group in het eerste kwartaal van dit jaar een omzetdaling. DPA wijt de omzetdaling aan het afstoten van verschillende bedrijfsonderdelen. Het bericht Omzet DPA gedaald door afstoten bedrijfsonderdelen verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendwerk goed voor BV Nederland
1 maand
Iedereen in Nederland pofiteert van uitzendwerk. Uitzenden zorgt voor meer banen, meer werkgelegenheid en (vooral) de overheid profiteert hiervan.  Per saldo zijn de maatschappelijke baten zelfs € 1,1 en € 3,0 miljard per jaar. Het bericht Uitzendwerk goed voor BV Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Hoe futureproof is uw uitzendbureau?
1 maand
Een gratis whitepaper - aangeboden door Payper - helpt flexondernemers om nog succesvoller te zijn. Het bericht Hoe futureproof is uw uitzendbureau? verscheen eerst op Flexmarkt.
Nieuwe CFO gaat veranderingen doorvoeren bij Adecco Nederland
1 maand
Rob van Dusseldorp (58) is de nieuwe CFO van de Adecco Group Nederland. De nieuwe financiële topman zal de nodige veranderingen gaan doorvoeren binnen het uitzendbedrijf. Het bericht Nieuwe CFO gaat veranderingen doorvoeren bij Adecco Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU: omzet uitzendbranche opnieuw gedaald
1 maand
In de afgelopen periode (periode 4) daalde het aantal uitzenduren met 6% en de omzet van de uitzendbranche daalde met 3% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het bericht ABU: omzet uitzendbranche opnieuw gedaald verscheen eerst op Flexmarkt.
Koolmees houdt vast aan snelle invoering WAB
1 maand
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat er nog steeds vanuit dat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) op 1 juli 2019 tot wet wordt verheven. Ondanks forse kritiek vanuit de Eerste Kamer. Het bericht Koolmees houdt vast aan snelle invoering WAB verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt