flexmarkt

218 nieuwsberichten gevonden
DUS ziet omzet opnieuw verdubbelen
7 uur
DUS, dat zp’ers en uitzendkrachten bemiddelt in de bouw en infra, heeft opnieuw weten te verdubbelen. Het doel is echter niet nog eens de omzet verdubbelen. Liever zet DUS de volgende stap naar volwassenheid door het inrichten van professioneel procesmanagement in de organisatie. Het bericht DUS ziet omzet opnieuw verdubbelen verscheen eerst op Flexmarkt.
Kwart bedrijven heeft last van personeelstekort
7 uur
Nog steeds ervaart een kwart van de bedrijven belemmeringen bij het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten door een tekort aan arbeidskrachten. Het personeelstekort is het grootst in de zakelijke dienstverlening. Het bericht Kwart bedrijven heeft last van personeelstekort verscheen eerst op Flexmarkt.
Verdere groei Worksuite door kapitaalinjectie
8 uur
Het platform voor data- en AI-consultants Worksuite heeft een paar ton groeigeld opgehaald. Het geld komt van Van Beuningen Groep en de voormalige co-CEO van FlowTraders, Sjoerd Rietberg. Met de investering willen de oprichters de markt voor topconsultants de komende jaren verder ontwrichten. Het bericht Verdere groei Worksuite door kapitaalinjectie verscheen eerst op Flexmarkt.
Psychische klachten: innovatieve begeleiding maakt het verschil
9 uur
Door de afschaffing van sectorverloning per 2020 overwegen veel uitzenders om weer eigenrisicodrager te worden voor de Ziektewet. Bent u hier ook mee bezig, dan is het goed om potentiële uitvoerders te toetsen op hun omgang met psychische klachten. Werknemers met deze klachten verzuimen bovengemiddeld lang en hebben een groot risico op WGA-instroom. Het bericht Psychische klachten: innovatieve begeleiding maakt het verschil verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzendbureaus profiteren niet van recordcijfers arbeidsmarkt
5 dagen
Het aantal openstaande vacatures is in het tweede kwartaal van dit jaar met 6.000 toegenomen tot een recordaantal van 284.000, meldt het CBS. Bij de uitzendbureaus lijkt de groei tot stilstand te komen, al ging het aantal uitzendbanen zonder correctie voor seizoensinvloeden wel met 45.000 omhoog. Er zijn nu in totaal 10.672.000 vol- en deeltijdbanen [...] Het bericht Uitzendbureaus profiteren niet van recordcijfers arbeidsmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
Werkgevers vragen in vacatures vaker om beheersing Chinees
6 dagen
Werkgevers vragen in vacatures steeds meer naar mensen die Chinees spreken, constateert Indeed. Het afgelopen jaar werd in vacatures 68% vaker gevraagd om een kandidaat die de Chinese taal machtig is. Tot vorig jaar nam die vraag nog af. Volgens managing director Sander Poos van Indeed weerspiegelen de cijfers de economische ontwikkelingen: ‘Ons land staat [...] Het bericht Werkgevers vragen in vacatures vaker om beheersing Chinees verscheen eerst op Flexmarkt.
Minder mensen blijven thuis vanwege zorgtaken
6 dagen
Het aantal mensen dat niet deelneemt aan de arbeidsmarkt vanwege zorg voor een gezin of huishouden is de laatste tien jaar met bijna een derde gedaald. In 2018 werkten 223.000 mensen niet vanwege zorgtaken. Tien jaar eerder waren dat er nog 313.000. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het zijn vooral vrouwen die niet [...] Het bericht Minder mensen blijven thuis vanwege zorgtaken verscheen eerst op Flexmarkt.
Zelfstandigen Bouw valt over zzp-contracten BAM
1 week
Bouwbedrijf BAM hanteert zzp-contracten die het mogelijk maken om zzp’ers vier weken gratis te laten werken. Belangenvereniging Zelfstandigen Bouw heeft BAM daarom een brief geschreven met het verzoek die bepaling uit het contract te halen dat aan zelfstandigen wordt voorgelegd. Volgens BAM komt de geschetste situatie in de praktijk niet voor. BAM huurt zzp’ers in [...] Het bericht Zelfstandigen Bouw valt over zzp-contracten BAM verscheen eerst op Flexmarkt.
Niet elke koffietent is blij met flexwerkende klant
1 week
De (meestal wat jongere) zzp’er die met zijn laptop urenlang een tafeltje in een hippe koffiebar bezet houdt, draaiend op één consumptie: dat beeld is inmiddels algemeen bekend. Bij eigenaren van horecazaken groeit de ergernis over de weinig omzet opleverende flexwerkers. Hier en daar geldt een laptopverbod: ‘Ik hoef jouw kantoor niet te faciliteren.’ Dirk-Jan [...] Het bericht Niet elke koffietent is blij met flexwerkende klant verscheen eerst op Flexmarkt.
Adecco Nederland kan tij nog niet keren
1 week
Adecco Nederland heeft in het tweede kwartaal de omzet opnieuw stevig zien dalen. De inkomsten zijn met meer dan 10% afgenomen. Wereldwijd boekt Adecco Group een lichte omzetdaling, maar wel een verbetering van het resultaat. Wereldwijd is de omzet van Adecco in het eerste halfjaar met 2% gekrompen tot € 11.568 (11.744) miljoen en met [...] Het bericht Adecco Nederland kan tij nog niet keren verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU meldt sterkere daling aantal uitzenduren
1 week
Tussen half juni en half juli is het aantal uitzenduren met 8% gedaald in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De omzet is met 3% afgenomen, zo blijkt uit nieuwe cijfers van de ABU over periode 7 (week 25-28). De daling in aantal uitzenduren en omzet is daarmee weer iets groter dan in de vorige [...] Het bericht ABU meldt sterkere daling aantal uitzenduren verscheen eerst op Flexmarkt.
ET-kosten wissen voordeel gedetacheerde EU-werknemer vaak weg
1 week
Een werkgever is bijna altijd duurder uit met een gedetacheerde buitenlandse werknemer uit de EU, mits de werkgever een vergoeding biedt voor extraterritoriale kosten (ET-kosten). Gebeurt dat niet, dan is een gedetacheerde werknemer uit het buitenland vrijwel altijd goedkoper. Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het [...] Het bericht ET-kosten wissen voordeel gedetacheerde EU-werknemer vaak weg verscheen eerst op Flexmarkt.
Meer mensen op zoek naar een baan
2 weken
Sollicitanten mogen dan meer salaris durven vragen omdat de vraag naar personeel groot is, de arbeidsmarkt koelt wel af. Dat blijkt uit cijfers over het tweede kwartaal die Intelligence Group heeft verzameld. Er zijn vergeleken met het eerste kwartaal 61.000 mensen meer actief op zoek naar een baan. Intelligence Group baseert zich op het driemaandelijkse [...] Het bericht Meer mensen op zoek naar een baan verscheen eerst op Flexmarkt.
Resultaat Brunel Nederland herstelt in tweede kwartaal
2 weken
Brunel International heeft in het tweede kwartaal van dit jaar 17% meer omzet geboekt. De operationele winst is omgeslagen in een verlies door een misgelopen project in de Verenigde Staten. Nederland blijft met een omzetdaling van 4% achter, maar wist de winst wel met 39% te vergroten tot € 1,6 miljoen. Volgens CEO Jilko Andringa [...] Het bericht Resultaat Brunel Nederland herstelt in tweede kwartaal verscheen eerst op Flexmarkt.
Sollicitant heeft grotere mond door krapte op arbeidsmarkt
2 weken
Door de krapte op de arbeidsmarkt blaken sollicitanten van het zelfvertrouwen, blijkt uit onderzoek van Brunel. Meer dan de helft solliciteert op banen waar ze niet gekwalificeerd voor zijn en driekwart legt een stevige salariseis op tafel. De detacheerder liet een onderzoek doen onder 1.158 Nederlanders. Daaruit blijkt dat 51% van de banenzoekers durft te [...] Het bericht Sollicitant heeft grotere mond door krapte op arbeidsmarkt verscheen eerst op Flexmarkt.
WAB maakt horeca fors duurder
2 weken
De invoering van de WAB gaat volgend jaar zorgen voor nieuwe prijsstijgingen in de horeca, verwachten economen van ABN Amro. Hotels en restaurants zullen de hogere kosten voor het in dienst nemen van flexwerkers deels doorbelasten aan klanten. De WAB wordt op 1 januari 2020 van kracht en heeft als doel vaste contracten aantrekkelijker te [...] Het bericht WAB maakt horeca fors duurder verscheen eerst op Flexmarkt.
Menzis mag met slapend dienstverband transitievergoeding niet ontlopen
2 weken
Menzis moet een arbeidsongeschikte werkneemster een transitievergoeding betalen, heeft de kantonrechter in Arnhem bepaald. De zorgverzekeraar had de vrouw in dienst gehouden ondanks haar arbeidsongeschiktheid. Met dat slapende dienstverband werd het betalen van de vergoeding ontlopen. De vrouw werkt sinds 1984 voor Menzis en was actief als receptioniste toen zij zich in augustus 2015 ziek [...] Het bericht Menzis mag met slapend dienstverband transitievergoeding niet ontlopen verscheen eerst op...
‘Afkoopsommen voor uitzendbureaus in onderwijs onwenselijk’
2 weken
Minister Slob (Onderwijs) vindt het onwenselijk dat scholen afkoopsommen betalen aan uitzendbureaus als zij leerkrachten na verloop van tijd in dienst nemen. ‘De inzet moet zijn dit te voorkomen.’ Slob antwoordt op Kamervragen van Kirsten van Hul (PvdA) over een beginnende leerkracht die zou gaan werken via een Haags arbeidsbemiddelingsbureau. Dat heeft contracten gesloten met [...] Het bericht ‘Afkoopsommen voor uitzendbureaus in onderwijs onwenselijk’ verscheen eerst...
Kwart liegt over salaris bij sollicitatiegesprek
2 weken
In Europa liegt een op de vier kandidaten over zijn of haar salaris tijdens het sollicitatiegesprek, blijkt uit onderzoek van Intelligence Group. Belangrijkste reden is dat de sollicitatiekandidaat daarmee een hoger salaris in de wacht hoopt te slepen. Eén op de vijf kandidaten overdrijft zijn eigen salaris zelfs met 10% of meer. Onderhandelen over het [...] Het bericht Kwart liegt over salaris bij sollicitatiegesprek verscheen eerst op Flexmarkt.
NVJ ziet geen meerwaarde in ACM-plan tariefafspraken freelancers
3 weken
De vereniging van journalisten NVJ vindt dat freelance (foto)journalisten niet tot nauwelijks geholpen zijn met het plan van mededingingsautoriteit ACM om collectief onderhandelen over tarieven voor zzp’ers toe te laten. “Alleen voor zelfstandige fotografen zit er misschien iets in het vat.” De kartelwaakhond publiceerde deze week een concept-leidraad over tariefafspraken voor zzp’ers. Daarin stelt de [...] Het bericht NVJ ziet geen meerwaarde in ACM-plan tariefafspraken...
Flexmarkt Omzetranglijst 2019: Top-10 staat op z’n kop
3 weken
Tussen de grote (4) kwakkelende beursgenoteerde uitzenders in Nederland doet marktleider Randstad het opvallend goed. Grote flexbedrijven, met HeadFirst Group als uitschieter, zetten de top-10 in de flexmarkt volledig op z’n kop. Dat blijkt uit de Flexmarkt Omzetranglijst Top-100 2019 die is opgesteld door Flexmarkt. Het CBS maakte eerder al bekend dat de gemiddelde marktgroei [...] Het bericht Flexmarkt Omzetranglijst 2019: Top-10 staat op z’n kop verscheen eerst op Flexmarkt.
SER-advies: maak flexwerkers meer betrokken bij OR
3 weken
De Sociaal-Economische Raad (SER) wil dat flexwerkers en jongeren meer en vaker worden betrokken bij de ondernemingsraad (OR) van een bedrijf. Daarom zouden zij eerder de mogelijkheid moeten krijgen om te stemmen voor de OR en zichzelf als kandidaat-lid aan te melden, schrijft het adviesorgaan aan minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Koolmees wilde van [...] Het bericht SER-advies: maak flexwerkers meer betrokken bij OR verscheen eerst op Flexmarkt.
Aantal online vacatures 19% gegroeid
4 weken
In het tweede kwartaal van dit jaar is het aantal online vacatures met 18,6% gestegen vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Jobfeed, Textkernels bigdatatool voor online vacatures. Er zijn 725.995 unieke vacatures online geplaatst. Het totaal aantal vacature-advertenties kwam uit op 4.023.175. Voor elke unieke vacature zijn dus 5,5 advertenties [...] Het bericht Aantal online vacatures 19% gegroeid verscheen eerst op Flexmarkt.
ABU en NBBU stemmen cao’s op elkaar af
1 maand
ABU en NBBU hebben vanaf 30 december 2019 nieuwe, vereenvoudigde en geharmoniseerde cao’s voor alle 850.000 uitzendkrachten in Nederland. “Dit is de grootste cao-herziening in 25 jaar”, zegt ABU-directeur Jurriën Koops. De ABU en de NBBU hebben met FNV, CNV Vakmensen, De Unie en LBV een onderhandelingsresultaat bereikt. Volgens de organisaties is er sprake van [...] Het bericht ABU en NBBU stemmen cao’s op elkaar af verscheen eerst op Flexmarkt.
Perspectiefverklaring mogelijk voor meer uitzendkrachten
1 maand
Uitzendkrachten mogen nu ook een externe taxateur inschakelen als zij met een perspectiefverklaring een hypotheek willen aanvragen. Het bericht Perspectiefverklaring mogelijk voor meer uitzendkrachten verscheen eerst op Flexmarkt.
Franse uitzender neemt belang in Flexfactory
1 maand
Actual Leader Group, een van de grote spelers op de Franse flexmarkt, heeft per 11 juli een belang genomen in de Nederlandse uitzendonderneming Flexfactory. Het bericht Franse uitzender neemt belang in Flexfactory verscheen eerst op Flexmarkt.
Boudijn Driesen nieuwe directeur Experis Nederland
1 maand
Boudijn Driesen (50) is per direct aangesteld als de nieuwe directeur van Experis Nederland, onderdeel van ManpowerGroup. Het bericht Boudijn Driesen nieuwe directeur Experis Nederland verscheen eerst op Flexmarkt.
Experts in Flex en NBBU lanceren WAB-tool
1 maand
Experts in Flex heeft in samenwerking met de NBBU een WAB-tool ontwikkeld. Hiermee kan aan de hand van de Whk-beschikking over 2019 zeer eenvoudig vastgesteld kan worden wat de premie-effecten zijn door de WAB. Het bericht Experts in Flex en NBBU lanceren WAB-tool verscheen eerst op Flexmarkt.
Opnieuw discriminatie door uitzendbureaus aangetoond
1 maand
Uitzendbureaus die niet zijn aangesloten bij de brancheorganisaties ABU en NBBU werken op grote schaal mee aan discriminatie. Het bericht Opnieuw discriminatie door uitzendbureaus aangetoond verscheen eerst op Flexmarkt.
Uitzenders en payrollers vrezen gevolgen WAB
1 maand
Uitzendbureaus en payrollbedrijven zien door de WAB de kosten voor flexkrachten stijgen en de margedruk toenemen. Bovendien verwacht een op de drie de noodzakelijke aanpassing van de salarisadminstratie niet op tijd te kunnen doorvoeren. Dat blijkt uit onderzoek door PW. en Flexmarkt Het bericht Uitzenders en payrollers vrezen gevolgen WAB verscheen eerst op Flexmarkt.

Pagina's

Abonneren op flexmarkt