managers online

532 nieuwsberichten gevonden
Het recept voor de ideale vacature
5 uur
Altijd online bereikbaar, op de hoogte van de nieuwste weetjes, elke generatie heeft haar eigen kenmerken. Jongeren tegenwoordig scannen online teksten, kijken eigenlijk liever filmpjes en prikken dwars door mooie praatjes heen.
Digitale-competentiekloof schaadt internationale bedrijven
5 uur
Digitale competenties zijn onmisbaar geworden voor het bereiken van bedrijfsdoelstellingen, zo blijkt uit nieuw onderzoek door de Economist Intelligence Unit (EIU).
Kwart bedrijven ervaart personeelstekort
5 uur
Nog steeds ervaart een kwart van de bedrijven belemmeringen bij het uitoefenen van de bedrijfsactiviteiten door een tekort aan arbeidskrachten.
Zeven tips voor sneller burn-out herstel (video)
13 uur
Ooit las ik het volgende verhaal. Misschien ken jij het ook? Twee zoons groeiden op bij een alcoholistische vader. De een raakt verslaafd aan de alcohol en belandde in de goot. De ander werd een succesvol zakenman, stichtte een gezin en leidde een leven vol geluk en voorspoed.
Economisch beeld fractie minder gunstig
3 dagen
Het conjunctuurbeeld volgens de Conjunctuurklok van het CBS is in augustus een fractie minder gunstig dan een maand eerder, meldt het CBS. In de Conjunctuurklok van half augustus presteren negen van de dertien indicatoren beter dan hun langjarige trend.
Ruim 220.000 mensen werken niet vanwege zorgtaken
3 dagen
Het aantal mensen dat niet deelneemt aan de arbeidsmarkt vanwege zorg voor een gezin of huishouden is vanaf 2008 met bijna een derde afgenomen. In 2018 gaven 211.000 vrouwen en 12.000 mannen zorgtaken als reden om niet te kunnen of willen werken.
Nieuwe tech tools die uw wervingsproces kunnen moderniseren
4 dagen
Digitalisering biedt organisaties de kans om het wervingsproces naar een hoger niveau te tillen. Dat is nodig ook, want de verwachtingen die sollicitanten hebben van het sollicitatieproces bij hun nieuwe werkgever zijn aan het veranderen.
Vijf fabels over het hergebruiken van software
4 dagen
De handel in gebruikte software is niet nieuw, maar ook nog steeds niet echt gemeengoed. Door de populariteit van SaaS-oplossingen lijkt de tweedehandsmarkt op de achtergrond te raken.
Dekkingsgraad duikt onder kritieke grens
5 dagen
De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is begin augustus gedaald van 102 procent naar 98 procent.
Zakelijke rijder gaat het liefst met zijn leaseauto op vakantie
6 dagen
Met de leaseauto op vakantie is de derde belangrijkste reden waarvoor een leaseauto gebruikt wordt. Op plek een en twee staan respectievelijk familie/vrienden bezoeken en winkelen/boodschappen doen.
De klant is koning, maar is uw medewerker dat ook?
6 dagen
In de War for Talent doen organisaties er alles aan om zich te onderscheiden. Zeker kennisorganisaties vechten om talent en hebben moeite om het grote aantal openstaande vacatures te vullen.
Nederlanders geven gemiddeld 211 euro uit aan slimme huisbeveiliging
1 week
Een Nederlands smart-huishouden geeft gemiddeld 211 euro uit aan slimme huisbeveiliging. Dit blijkt uit een doorrekening van Dutch-Tech Magazine, op basis van data van Statista over de smart home markt in Nederland.
Meer dan vijf procent netto rendement bij crowdfunding
1 week
Het netto rendement voor investeerders in crowdfunding is, na aftrek van afboekingen/defaults en kosten, op dit moment meer dan vijf procent per jaar. Dit blijkt uit de laatste cijfers van Crowdfundmarkt.
Vijf gratis anti-virus apps voor uw Android
1 week
Per ongeluk een virus binnenhalen op een telefoon, het is waarschijnlijk iedereen al eens overkomen. Gelukkig zijn er verschillende apps op de markt die uw Android telefoon tegen de risico's van schadelijke malware kunnen beschermen.
Ultieme teambuilding: met het team op vakantie
1 week
Bij het managen van een groep medewerkers in een bedrijf komt een hoop kijken. U dient voor een raamwerk te zorgen waarin de medewerkers op hun best kunnen presteren.
Drie tips voor een geslaagde ERP-migratie
1 week
De organisatie gaat migreren naar een nieuwe ERP-omgeving. Dit is niet bepaald de meest gemakkelijke klus. Hoe zorgt u ervoor dat deze missie slaagt? Alexander Lethen, RVP BeNeLux bij Celonis, geeft drie tips.
Gezondheid grootste zorg tijdens vakantie
1 week
Bang voor een voedselvergiftiging, ongeluk, vieze accommodatie of zorgen om de thuisblijvers. Zowel in aanloop naar de vakantie als tijdens de vakantie steken een hoop zorgen de kop op.

Pagina's

Abonneren op managers online