tips

829 nieuwsberichten gevonden
Kwart werkend Nederland gaat dagelijks met tegenzin naar het werk
21 uur
22 procent van de werknemers in Nederland gaat dagelijks met tegenzin naar het werk. Dit is de belangrijkste uitkomst van Het grote werkplezier onderzoek van Nederland. Het onderzoek is onder 7.536 werknemers gehouden en is het eerste grootschalige onderzoek naar werkplezier in Nederland.
Een keuze voor de cloud leidt tot betere bedrijfsresultaten
1 dag
De meeste organisaties (93 procent) zijn naar de cloud aan het migreren omwille van kritieke IT-vereisten, maar bij 68 procent is de aanpak niet aangepast aan de bedrijfsstrategie - zo blijkt uit de eerste Unisys-cloudsuccesbarometer, een nieuwe studie die de impact en het belang van de cloud onderzoekt.
Winnaars Wereldprijs bekend: van thee die de natuur herstelt tot inkt van koffieprut
2 dagen
Biologische kruidenthee van Nederlandse bodem die de natuur herstelt, milieuvriendelijke inkt van koffieprut en shampoo-capsules die CO2-uitstoot besparen. Dat zijn de duurzame startende ondernemingen die ASN Bank dit jaar beloont in het kader van de ASN Bank Wereldprijs.
The 2020 integrity test
4 dagen
This is your annual integrity test Please read each described situation carefully and judge to what extend you find the behaviour appropriate. 1= highly inappropriate, 2= inappropriate, 3= difficult to judge, 4 = appropriate, 5 = very appropriate 1 Lunch Daphne is CEO of a mid-sized company. She has been in her job three years. The job is very demanding, and she easily works 70 hours per week. When she has no lunch appointment, she asks her secretary Iris to get some food from the company...
Secretaresses en andere supportprofessionals zijn opvallend loyaal
1 week
Secretaresses en andere supportprofessionals zijn loyale werknemers. Slechts dertien procent van hen hoopt over vijf jaar werkzaam te zijn in een ander bedrijf. Dit komt naar voren in een onderzoek van Schoevers.
Hoe meer energiebronnen, hoe kleiner de kans op uitval
1 week
Verzuim door stress kostte in 2017 2,8 miljard euro, zo berekende TNO. Met alleen maar stijgende percentages van werkenden met stress, neemt dit bedrag de komende jaren toe. Meer dan de hoogste tijd om het voorkomen van teveel werkstress echt goed aan te pakken.
Vrouwen nemen slechts 16,9 procent van bestuursfuncties wereldwijd in
1 week
De zesde editie van het Deloitte rapport: Women in the Boardroom: A Global Perspective geeft een overzicht van de inspanningen en vooruitgang die in meer dan 60 landen is geboekt om het aantal vrouwen in bestuurs- en toezichthoudende functies wereldwijd te vergroten.
Een start-up managen: op het juiste moment de juiste prioriteit stellen
1 week
De naam start-up leek lange tijd het codewoord voor succes. Inmiddels zijn er ook voorbeelden van die zogenaamde unicorns die net zo hard verdwenen als dat ze verschenen. Een start-up managen en groeien heeft alles te maken met op het juiste moment de juiste prioriteiten stellen.
Stoomcursus ‘nieuwe IT-ontwikkelingen' toont directies waar winst te behalen valt
1 week
Uit gesprekken die BCE heeft gevoerd met een groot aantal directies blijkt dat slechts weinig organisaties de voordelen zien van de nieuwste IT-ontwikkelingen. En dat terwijl die ontwikkelingen, naast een significante kostenbesparing, vaak ook tal van concurrentie- en efficiencyvoordelen bieden.

Pagina's

Abonneren op tips