werkgevers

414 nieuwsberichten gevonden
Bedrijven betalen loyale IT'er minder dan jobhopper
3 uur
Trouwe ITers die het afgelopen jaar in dienst bleven bij hun werkgever werden hier niet voor beloond. Hun salaris steeg slechts 2,3 procent.
Leiders besteden maar dertien minuten per dag aan persoonlijke ontwikkeling
1 dag
De leiders van Nederlandse bedrijven besteden weinig tijd aan eigen ontwikkeling: slechts dertien minuten per werkdag! Bovendien zou bijna de helft liever leervormen zien die beter aansluiten bij de tijd die zij hebben.
HR-professionals kunnen eigen welzijnsambities niet bijbenen
2 dagen
Nederlandse HR-professionals voelen zich sterk verantwoordelijk voor de fysieke en mentale fitheid van werknemers, maar komen er lang niet altijd aan toe om werknemers daar daadwerkelijk over te adviseren.
Useful Personal Tech for HR Professionals
3 dagen
In an interview I was asked the question: “What tools and technology do you use at the HR Trend Institute? Do you walk the talk?”. The HR Trend Institute is a small organization. No ERP, no CRM, no pulse surveys and no real-time sentiment analysis of our e-mails. I can give an overview of the applications I personally use, and I think many of them can be very useful for HR professionals. I am not sponsored by any of the applications I mention, so no worries! In alphabetical order: 1. Asana...
Artificial Intelligence: gaan robots onze banen inpikken?
3 dagen
Recent werd in een symposium van Gartners hypecycle door Dave Aron aangekaart dat er nogal scheve verwachtingen zijn van Artificial Intelligence in het bedrijfsleven.
Slecht datamanagement kost miljoenen
3 dagen
De afgelopen tien jaar is de hoeveelheid data die wordt gegenereerd ontploft; naar verwachting zullen we in 2025 elk jaar meer dan 175 zettabyte aan data produceren. Dat is bijna twee derde meer dan in 2018.
Pensioenakkoord: voldoende waarborgen op verdere uitwerking
3 dagen
De Vakcentrale voor Professionals (VCP) is blij dat er na jaren van onderhandelen een totaalpakket aan maatregelen ter verbetering van onze oudedagsvoorziening tot stand is gekomen.
Vijf vragen die doel-denken veranderen
3 dagen
Wees eerlijk: wat is er van de doelstellingen die je voor dit jaar geformuleerd hebt, terecht gekomen? Laat me raden: niet bijster veel. Een troost: nog maar een half jaar en er zijn weer nieuwe kansen. Dan is er weer een nieuw jaar, nieuwe voornemens. Met opnieuw dezelfde doelen, dat dan weer wel. Zinloos dus: lees waarom je met doel-denken geen schijn van kans hebt.
Trump's invoertarieven vergroten kans op recessie in zwakke Mexicaanse economie
1 week
President Trump heeft een nieuw hoofdstuk aan het handelsconflict toegevoegd. Afgelopen donderdag verraste hij de markten met een invoertarief van vijf procent op alle import uit Mexico.
Werving werknemer via bureau is twintig dagen sneller dan bij corporates
1 week
Door de toenemende concurrentie in een krappe arbeidsmarkt, is het voor werving- en selectiebureaus, detacheerders en uitzenders van belang om snel te handelen en de kandidaat voldoende aandacht te geven.
Dekkingsgraad gaat flink onderuit in mei 
1 week
De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in mei teruggevallen van 107 procent naar 104 procent. Na de lichte stijging in april, is de rente verder teruggelopen en ook de aandelenbeurzen noteerden verliezen in mei.
Helft werkend Nederland nooit meer een dag offline
1 week
Continu bereikbaar zijn en de werkdruk die daarbij komt kijken, het blijft een worsteling in menig Nederlandse kantoortuin. In de politiek wordt zelfs gesproken over het recht op onbereikbaarheid, een initiatiefwetsvoorstel is nu in behandeling.
Supply chain optimalisatie: digitalisering en integratie van douanemanagement
1 week
In dit digitale tijdperk staan bedrijven onder druk om hun internationale supply chains te moderniseren. In de kosten snijden, de concurrentie voor blijven en tegemoetkomen aan de toenemende eisen van klanten: dat zijn de belangrijkste uitdagingen.
Organisaties wapenen zich steeds beter tegen aanvallen met bots en scrapers
1 week
Ongeveer de helft van alle traffic naar websites bestaat uit bots, scrapers en andere geautomatiseerde snuffelaars. Deze kunnen organisaties helpen, zoals de bots van Google en ketenpartners doen, maar ook schaden.
60 procent cyberbedreigingen deelt minimaal één domein
1 week
Fortinet maakt de beschikbaarheid bekend van een nieuwe editie van zijn kwartaalpublicatie getiteld Global Threat Landscape Report. Uit de onderzoeksresultaten voor het eerste kwartaal van 2019 blijkt dat cybercriminelen steeds geavanceerder te werk gaan.
Slecht voorbereide gesprekspartner grootste irritatie werkzoekenden
1 week
Voor ruim een derde van de Nederlandse sollicitanten zorgt een slecht voorbereide gesprekspartner in een sollicitatiegesprek voor grote ergernis tijdens het zoeken van een nieuwe baan.
Gebrek aan personeelsmanagementstrategie leidt tot verloop in flexibele workforce
1 week
Nederlandse organisaties verwachten 35 procent van hun flexibele workforce te verliezen als ze geen personeelsmanagementstrategie implementeren. Onder de flexibele workforce vallen flexwerkers en medewerkers met onregelmatige of ploegendiensten.
Waarom lukt die digitale veranderingsslag niet?
1 week
Al een paar maanden ben ik bezig met een digitaliseringsslag, maar dat lukt maar niet. We hebben net een reorganisatie gehad en zijn met zn allen nu ons weg daarin aan het vinden en druk met dagelijks werk. Ik kan niet duidelijk maken dat we gefaseerd aan de slag moeten met digitalisering. Nu lopen de kosten maar op en ik kan geen afgesproken resultaten opleveren. Wat kan ik het beste doen?

Pagina's

Abonneren op werkgevers