werkgevers

830 nieuwsberichten gevonden
Een op vijf luncht het liefst alleen
2 dagen
Maar liefst achttien procent van de werkende Nederlanders luncht op werk het liefst alleen. Mannen (twintig procent) zijn hiervan een grotere voorstander dan vrouwen (slechts veertien procent).
Werkende Nederlander: Alleen kans op loonsverhoging door van baan te veranderen
2 dagen
Meer dan de helft van de Nederlanders zegt alleen een loonsverhoging te kunnen krijgen door van baan te wisselen. Dit blijkt uit onderzoek van Brunel onder 1.158 werkende Nederlanders boven de achttien.
Werkgever trekt personeel over streep met ‘borrels' en ‘pingpongen'
2 dagen
Sociale aangelegenheden op het werk zoals borrels, etentjes en bedrijfsuitjes worden steeds vaker ingezet door werkgevers in vacatureteksten. Dat blijkt uit onderzoek van Indeed.
Risico cyberaanvallen grotere kopzorg voor bedrijven dan krappe arbeidsmarkt
3 dagen
Drie kwart van de Nederlandse organisaties ziet cyberaanvallen als grootste bedrijfsrisico. Bijna een op de vijf ervaart de kans op een aanval als grootste bedreiging. Risicos op het gebied van wet- en regelgeving en economische onzekerheid vormen de nummers twee en drie.
Niet-lerende organisatie bestaat over tien jaar niet meer
3 dagen
Organisaties die op korte termijn niet snel stappen zetten op het gebied van leren en ontwikkelen, hebben over tien jaar geen bestaansrecht meer. Dat is althans de overtuiging van de meerderheid van de Nederlandse professionals op het gebied van learning en development (L&D).
Wat is As-a-Service nu ècht?
4 dagen
U kunt het tegenwoordig zo gek niet meer bedenken, of het is as-a-Service af te nemen: software, fietsen, en zelfs scheermesjes en spijkerbroeken. De verschuiving van bezit naar gebruik is zonder twijfel een van de belangrijkste economische transities van onze tijd, mogelijk gemaakt door technologie.
Hoe behoudt u medewerkers voor de organisatie?
4 dagen
In dit artikel vertelt Wieneke Brandt, Product Director bij XpertHR, waarom werkgeluk van medewerkers zo belangrijk is. Zelfs als werknemers namelijk tevreden zijn, geeft 54 procent namelijk aan open te staan voor een andere baan.
Drie op tien werknemers vinden dat organisatie digitaal achterloopt
5 dagen
29 procent van de Nederlandse werknemers is van mening dat de organisatie waarvoor ze werken, achterloopt op het gebied van digitalisering en automatisering. Ook stoort ruim een derde zich aan de hoeveelheid systemen en programmas die ze moeten gebruiken tijdens hun werkzaamheden.
Perry van der Weyden is CIO of the Year 2019
5 dagen
Perry van der Weyden, CIO van Rijkswaterstaat (RWS), is winnaar van de CIO of the Year Award 2019. Hij dankte de prijs aan zijn doorslaggevende rol in de digitale ontwikkeling van zijn organisatie.
Hoe kiest een groeibedrijf tussen vast of tijdelijk personeel?
5 dagen
Managers en zaakvoerders krijgen vroeg of laat met de keuze te maken: extra personeel aannemen of personeel inhuren? Die keuze is niet eenvoudig, omdat elke optie eigen voor- en nadelen kent.
Organisaties gaan Artificial Intelligence verder opschalen in 2020
6 dagen
Het afgelopen jaar zagen we weer veel nieuwe ontwikkelingen en speculaties over hoe Artificial Intelligence (AI) de toekomst gaat veranderen. Maar wat kunnen we volgend jaar verwachten van deze technologie?
Uitstelgedrag: energie in de verkeerde dingen
6 dagen
Ook weleens moeite om aan iets te beginnen? Kun je jezelf er niet toe zetten? Terwijl je toch uit ervaring weet dat het achteraf meestal wel meevalt? En dat het vaak plezierig is om het maar achter de rug te hebben? Uitstelgedrag… Lees wat erachter kan zitten en doe er wat aan.
5 Praktische tips voor effectieve verkoopgesprekken
1 week
In de verkoop draait het niet zozeer om goede verkoopgesprekken maar veel meer om effectieve verkoopgesprekken. Dat maakt het verschil tussen succesvolle verkopers en minder succesvolle verkopers. Die laatste zeggen vaak Tjonge wat het ik een hoop goede gesprekken gevoerd! Maar als u ze dan vraagt Wat heeft het opgeleverd? Dan blijft het stil. Dat kan gelukkig anders.
Vier tips voor het creëren van de ideale werkplek
1 week
Een prettige werkplek draagt bij aan werkplezier, productiviteit en betrokkenheid. Hoewel dat voor veel werkgevers geen nieuws is, blijft het ontwerpen van een goede werkomgeving een uitdaging. De perfecte werkplek ziet er namelijk voor elke werknemer anders uit, zo blijkt uit de Leesman Index 2019.
2019: Arbeidsmarkt blijft op kantelpunt
1 week
De huidige arbeidsmarkt, haar dynamiek en mobiliteit duiden op een gezonde werknemersmarkt. Schaarste en krapte zijn hoog, het aantal baanwisselaars en werkzoekenden groeit ten opzichte van een jaar geleden (derde kwartaal 2018), dit gecombineerd met het aantal werkende personen, de groei in nieuwe banen en de lage werkloosheid.
60 procent arbeidsbeperkten heeft baan na inzet jobcoach
1 week
Zon 60 procent van de mensen met een structurele beperking die via een jobcoach naar werk worden begeleid, heeft na drie jaar een baan. Van hen heeft bijna 40 procent dan een vast contract bemachtigd.
Mimecast waarschuwt voor toename vishingaanvallen
1 week
Cybercriminelen gebruiken steeds vaker spraakberichten voor phishingaanvallen, ook wel bekend als 'vishing'. Deze aanvalsmethode bereikt een piek in 2020. Daarvoor waarschuwt Mimecast in zijn nieuwe Threat Intelligence-rapport.
12 HR Trends for 2020
1 week
Five years trend sensing The HR Trend Institute was founded in 2014. In the last five years every year in November we published an overview of the HR trends we sensed for the coming year. 2015: 9 emerging HR trends for 2015 2016: 11 HR trends for 2016 2017: 10 HR Trends for 2017 2018: 8 major trends for 2018 2019: 10 inspiring HR trends for 2019 HR professionals like to learn about the trends, and our annual trend overview is increasingly popular. Below an overview of the number of viewers (on...

Pagina's

Abonneren op werkgevers